Wedding photography in Greece
φωτογραφος-γαμου-σαντορινη-αργυρουπολη
φωτογραφια γαμου

Η Ιστορία μας ως φωτογραφος γαμου

Είμαστε 2 αδέρφια, ο Μανόλης και ο Δημήτρης Μηνδρινός, γεννημένοι το 1977 και 1981 αντίστοιχα.  Ζούμε στο Ελληνικο – Αργυρούπολη – Αθήνα και καταγόμαστε από την Σαντορινη και την Κρήτη. Η δική μας ιστορία έχει ως εξής:  Το 1977, ο πατέρας μας Ιωάννης Μηνδρινός δημιούργησε το ατελιέ γραφικών τεχνών όπου από μικρά παιδιά αποκτήσαμε τριβή με την τέχνη της μακέτας, τους υπολογιστές και τα διάφορα σχεδιαστικά προγράμματα.  

Το 1998, απόφοιτοι της φωτογραφικής σχολής Leica Academy και έχοντας γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών, εργαστήκαμε αρκετά χρόνια σε εργαστήρια επαγγελματικής φωτογραφίας αλλά και σαν βοηθοί φωτογράφων γάμων.  

Το 2003 δημιουργήσαμε το δικό μας studio «Photographic». Εφοδιασμένο με σύγχρονο εξοπλισμό ψηφιακής φωτογραφίας και οργανωμένο εργαστήριο Η/Υ για την επεξεργασία εικόνας και την δημιουργία μακέτας. Μια εποχή όπου η αλλαγή της αναλογικής φωτογραφίας σε ψηφιακή είχε προβληματίσει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες φωτογράφους, εμείς συνδυάσαμε δημιουργικά το πλεονέκτημα της εξοικείωσης με το ηλεκτρονικό μέσο και το αρμονικό πάντρεμα φωτογραφίας και γραφιστικής.

Oι δραστηριότητες του επεκτάθηκαν στην Φωτογραφία γάμου , Φωτογραφία βάπτισης, Ψηφιακά άλμπουμ , Πανοραμικές Φωτογραφίες , Αρχιτεκτονική Φωτογραφία, Παιδικές παραστάσεις κ.λ.π.  

Το 2010 μεταφέραμε το Studio «Photographic» στην Αργυρούπολη, δημιουργώντας ένα όμορφο και ζεστό χώρο για ραντεβού γάμων αλλά και Studio Φωτογραφίας. Εστιασμένοι πλέον στον τομέα ως Φωτογραφος γάμου συστεγαζόμαστε και συνεργαζόμαστε με τον εικονολήπτη κ.Νίκο Δήμου και την ομάδα του ( www.iliketomovieit.gr ). Το αμείωτο ενδιαφέρον των πελατών μας αποδεικνύει την σωστή επιλογή μας να αφοσιωθούμε στο είδος αυτό.  

Πλέον εν έτη 2019 συνεχίζουμε με 20 χρόνια εμπειρίας αλλα και παντρεμένοι με αρκετά μικρά ευχάριστα “προβληματάκια” τον Οδυσσέα, την Μελίνα και τον Γιαννάκη να μας χρωματίζουν τον ελεύθερο χρόνο μας. Ο χώρος μας είναι εύκολα προσβάσιμος, βρίσκεται στο ισόγειο μόλις 5 στενά από το Μετρό Αργυρούπολης, με δυνατότητα εύκολης στάθμευσης.  Το 2015 δημιουργήσαμε το δικό μας Photobooth  www.facebooth.gr


ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΥΛ ΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΑΜΟΥ ?

Το δικό μας στυλ στην φωτογραφια (γάμου-Βάπτισης) κινείται περισσότερο προς μια διακριτική καταγραφή με σαφείς επιρροές από την φωτογραφία ρεπορτάζ, με τις εικόνες να τονίζουν αυθόρμητες στιγμές και συναισθήματα που ξεδιπλώνουν την ιστορία της ημέρας. Δεν θα  παραλείψουμε να βγάλουμε και τις κλασσικές φωτογραφιες γαμου με τις οικογένειες-φίλους εφόσον το επιθυμείτε, γιατί δεν τις  θεωρούμε ασήμαντες, μακροπρόθεσμα τουλάχιστον η αξία τους αυξάνεται. 

Αυτό που θεωρούμε πολύ σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε εικόνες σεβόμενοι τις προσωπικές σας στιγμές. Η ανθρώπινη επαφή είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς. Δεν θέλουμε να μας επιλέγετε μόνο γιατί σας προσφέρουμε μια ανταγωνιστική υπηρεσία, αλλά γιατί νιώθετε ότι επικοινωνείτε ευχάριστα μαζί μας και θα θέλατε να είμαστε εμείς που θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να καταγράψουμε τις προσωπικές σας στιγμές.

ΠΟΣΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΓΑΖΕΤΕ?

Θα βγάλουμε πολλές φωτογραφίες ώστε να μπορέσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές και πλήρης καταγραφή της ημέρας σας. Ίσως η πιο χρονοβόρα αλλά και σημαντική διαδικασία μετά τον γάμο και την βάπτιση είναι η επεξεργασία και η επιλογή των φωτογραφιών μιας και έχουμε να κάνουμε με χιλιάδες φωτογραφίες. Θέλουμε να σας παρέχουμε όσο γίνεται πιο σωστά και απλά την ουσία γλυτώνοντας σας από τον μπελά των αμέτρητων φωτογραφιών.

ΤΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ;

Χρησιμοποιούμε επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές DSLR της CANON.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΛΜΠΟΥΜ;

Τα Ψηφιακά άλμπουμ είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος παρουσίασης των φωτογραφιών σας. Η τριβή μας με την γραφιστική μας προφύλαξε από τις λεγόμενες «παιδικές ασθένειες» ( χρήση πολλών φωτογραφιών, εφέ κλπ) προτιμάμε τον μινιμαλ σχεδιασμό γιατί θεωρούμε ότι βοηθάει στο να είναι διαχρονικό αλλά και να αναδεικνύονται περισσότερο οι φωτογραφίες σας. Το προσχέδιο το κάνουμε με δική μας επιλογή και αφού το δούμε στην συνέχεια μαζί προχωράμε στην εκτύπωση του. 

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε Ψηφιακά άλμπουμ γάμου-βάπτισης, σχεδίων και μεγεθών για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ (ΑΡΝΗΤΙΚΑ) ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ;

Ναι φυσικά μπορείτε να τα πάρετε, συμπεριλαμβάνονται στην τιμή σε όλα τα πακέτο μας. Για δική σας διευκόλυνση τα ανεβάζουμε σε ένα server από όπου μπορείτε εσείς και όποιος άλλος θέλετε να επιλέξει και να κατεβάσει τις φωτογραφίες από τον γάμο σας. Χωρίς να χρονοτριβείτε εσείς καθόλου. Τα πνευματικά δικαιώματα παραμένουν δικά μάς για προωθητικές χρήσεις, πχ  internet, έντυπα μέσα κλπ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ;

Σε κάνα δυο χρόνια και βλέπουμε…. πέρα από την πλάκα τα δείγματα είναι συνήθως έτοιμα σε 2 εβδομάδες μετά τον γάμο σας. Θα μπορούσαν να είναι και την επόμενη μέρα αλλά θέλουμε να σας παρέχουμε (με επεξεργασία) απλά και ξεκάθαρα την ουσία, το απόσταγμα, γλυτώνοντας σας από τον μπελά των αμέτρητων φωτογραφιών. Τα δείγματα ανεβαίνουν σε προσωπικό server όπου μπορείτε να τα δείτε, μοιραστείτε και να παραγγείλετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΑΜΟΥ;

Ναι και τον θεωρούμε πολύ σημαντικό! Είναι κάποιος που συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια μαζί και είναι γνώστης του αντικειμένου. Βοηθάει στο να γίνεται πιο γρήγορα με ασφάλεια και «χαλαρά» η δουλειά μας.

ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;

Έχουμε συνεργάτες που μπορούμε να σας παρέχουμε στα πακέτα μας με την δική επιμέλεια αλλά και να σας προτείνουμε εικονολήπτες για να απευθυνθείτε μόνη σας.  Έχοντας το επιθυμητό δυνατον αποτέλεσμα που σας εκφράζει. Σίγουρα το βίντεο γάμου-βάπτισης έχει κάνει μέγαλα βήματα εξέλιξής τα τελευταία χρόνια. Έχοντας ανέβει στην υπόληψη των ζευγαριών έχει κερδίσει το σεβασμό μας.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ;

Η προκαταβολή είναι το 20%, συνεχίζοντας λίγο πριν το γάμο σας τα ξαναλέμε για να τα θυμηθούμε και δίνετε ένα επιπλέον 50%. Με την παράδοση των συμφωνημένων (πχ άλμπουμ και βιντεοσκόπηση) εξοφλείται. Προσοχή σε περίπτωση ακύρωσης του γάμου δεν επιστρέφετε η προκαταβολή. Για αλλαγή της ημερομηνίας απλά ελέγχουμε την διαθεσιμότητα μαζί. 

Photobooth : facebooth.gr